20 Νοεμβρίου, 2019

Επελεξε ηλιακο τριπλης ενεργειας για τριπλο κερδος!

Ελλάδα σημαίνει ήλιος! Σε μία εποχή που όπου οι εναλλακτικοί τρόποι θέρμανσης είναι μονόδρομος, η ηλιοθερμία μπορεί να αποδειχθεί  «Μάνα εξ Ουρανού»  για όσους θέλουν να περιορίσουν τα κόστη τους. Μπορεί λοιπόν κανείς να επιλέξει ηλιακό θερμοσίφωνα τριπλής ενέργειας που ζεσταίνουν νερό και καλοριφέρ τσάμπα, μόνο με τη βοήθεια του ήλιου!

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες τριπλής ενέργειας πρόκειται ουσιαστικά για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες … επόμενης γενιάς, οι οποίοι πέραν τις λειτουργίες τους μέσω του ήλιου και μέσω ρεύματος, μπορεί να λειτουργήσει και σε συνεργασία με το σύστημα κεντρικής θέρμανσης που υπάρχει σε κάποιο σπίτι. Ωστόσο πρέπει να γίνει διάκριση σε Ανοιχτού και Κλειστού κυκλώματος, η οποία γίνεται βάσει θερμαινόμενου μέσου που χρησιμοποιούν.

Στους ηλακούς κλειστού κυκλώματος, η θέρμανση του νερού χρήσης γίνεται έμμεσα μέσω του εναλλάκτη θερμότητας – σερπαντίνας, με το αντιψυκτικό υγρό να κυκλοφορεί σε ιδιαίτερο κύκλωμα, το οποίο θερμαίνει το νερό χρήσης, χωρίς να γίνεται ανάμιξή τους.

Αντίθετα στους ανοικτούς κυκλώματος ηλιακούς, η θέρμανση του νερού γίνεται απευθείας, με το ίδιο το νερό χρήσης να λειτουργεί ως θερμαινόμενο μέσο. Κατά συνέπεια είναι απλούστεροι και φθηνότεροι, παρόλα αυτά όμως αυτοί του κλειστού κυκλώματος βρίσκονται πιο ψηλά στις προτιμήσεις διότι η αντοχή τους στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα, ενισχύει την προστασία των ηλιακών συλλεκτών. Επιπλέον ο ηλιακός θερμοσίφωνας κλειστού κυκλώματος διαθέτει μεγαλύτερο όριο ζωής ακόμη και κατά 50%, ενώ επιτυγχάνει μέγιστο βαθμό απόδοσης.

Επενδύοντας στην ηλιοθερμία εξοικονομείς χρήματα από την πρώτη μέρα!

Το κόστος ενός καλού ηλιακού θερμοσίφωνα, μαζί με την εγκατάστασή του, κοστίζει  περίπου 1000 ευρώ. Μπορεί δε άνετα με το ζεστό νερό που παράγει να εξοικονομήσει τα 370-450 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ο καταναλωτής σε τρία χρόνια παίρνει πίσω τα χρήματα του και για περίπου άλλα δέκα χρόνια έχει δωρεάν ζεστό νερό.

Δεν κοστίζει πολλά να αγοράσεις έναν!

Με δεδομένο ότι προσφέρει ιδιαίτερη οικονομία και ελάχιστη περιβαλλοντική επιβάρυνση, ο ηλιακός θερμοσίφωνας αποτελεί μία ορθή επιλογή για μια κατοικία ώστε να την αποκτήσει, εύκολα και απλά. Σήμερα στην αγορά κυκλοφορούν μία σειρά από ηλιακούς θερμοσίφωνες, με πλήθος διαφορετικών επιλογών και χαρακτηριστικων, αλλά και με διαφορετικές τιμές, οι οποίες ξεκινούν από περίπου 450 ευρώ και μπορούν να φτάσουν έως και 2500 ευρώ. Οι βασικοί λόγοι της διακύμανσης, είναι η απόδοση, η χωρητικότητα και η διάρκεια ζωής του κάθε ηλιακού  θερμοσίφωνα. Καλό θα είναι όμως, κάθε καταναλώτης  που σκοπεύει να προχωρήσει στην αγορά ενός ηλιακού να γνωρίζει και κάποια επιμέρους στοιχεία τα οποία και παίζουν το δικό τους ρόλο στην επιλογή  κατάλληλου προϊόντος.

Πόσο συμφέρουσα επιλογή σου φαίνεται ο τριπλός θερμοσίφωνας;