1 Ιανουαρίου, 2015

Ηλιοθερμικα κεραμιδια υψηλης αισθητικης & αποδοσης

Ένα αποδοτικό και έξυπνο σύστημα ηλιακής ενέργειας αποτελεί αυτή η νέα τεχνολογία, καινοτόμο προϊόν για μία ενεργειακά αποδοτική και «έξυπνη» στέγη.

Η SolTech Energy δημιούργησε ένα αποδοτικό, καθαρό και απλό σύστημα ηλιακής ενέργειας για μονοκατοικίες καθώς και για μεγάλα οικιστικά και εμπορικά κτίρια. Με τους θερμικούς συλλέκτες SolTech, οι οποίοι έχουν δημιουργηθεί ειδικά για τα συγκεκριμένα γυάλινα κεραμίδια, η εγκατάσταση είναι απλή και η συνολική απόδοση του συστήματος ακόμη μεγαλύτερη.

Η στέγη μιας συνηθισμένης μονοκατοικίας δέχεται ετησίως περίπου πέντε φορές περισσότερη ηλιακή ενέργεια, από όση ενέργεια καταναλώνει η οικογένεια που ζει στο σπίτι! Με τη αυτή την έξυπνη λύση όμως, μπορεί κανείς να επωφεληθεί από αυτή την ενέργεια, να εξοικονομήσει χρήματα και ταυτόχρονα να αποκτήσει μια πανέμορφη καινούργια στέγη για το σπίτι του.

Απλή και «ευφυής» εγκατάσταση

Αντί των παραδοσιακών κεραμιδιών από σκυρόδεμα ή πηλό, για το SolTech Sigma χρησιμοποιούνται τα ειδικά κεραμίδια SolTech από γυαλί. Κάτω από τα γυάλινα κεραμίδια εγκαθίστανται οι ειδικά σχεδιασμένες μονάδες συλλεκτών με υγρό της SolTech που συλλέγουν την ηλιακή ενέργεια. Οι μονάδες αλληλοσυνδέονται επάνω στην στέγη προκειμένου να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα ηλιακού συλλέκτη. Η παραγόμενη ηλιακή ενέργεια καταλήγει σε μια ειδική δεξαμενή αποθήκευσης νερού, η οποία συνδέεται με το κεντρικό σύστημα θέρμανσης του κτιρίου. Η ρύθμιση αυτή δίνει τη δυνατότητα, να χρησιμοποιηθεί πρώτα όλη η ενέργεια που παρέχεται από τον ήλιο. Εάν δεν επαρκεί για την κάλυψη των συνολικών αναγκών, το σύστημα κεντρικής θέρμανσης αντισταθμίζει τη σχετική διαφορά.

Ένα ευέλικτο σύστημα

Το σύστημα μπορεί να ενσωματωθεί σε όλα τα επί του παρόντος γνωστά συστήματα θέρμανσης, όπως είναι η τηλεθέρμανση, η γεωθερμική θέρμανση, οι αντλίες θερμότητας αέρα-νερού, τα πέλετ, το ξύλο, το πετρέλαιο ή ο ηλεκτρικός λέβητας.

Η μεγαλύτερη ποσότητα ηλιακής ενέργειας παράγεται φυσικά στη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν ο ήλιος λάμπει περισσότερο. Τις όμορφες χειμωνιάτικες ημέρες, στα τέλη του φθινοπώρου και στις αρχές της άνοιξης, όταν οι ανάγκες μας σε ενέργεια είναι μεγαλύτερες, εξακολουθεί να παράγεται ωστόσο, σημαντική ποσότητα ενέργειας. Ο λόγος είναι η συνολική αποτελεσματικότητα του συστήματος σε συνδυασμό με τη μεγάλη επιφάνεια απορρόφησης, αφού ταυτόχρονα είναι και στέγη.

Η μέγιστη αποδοτικότητα επιτυγχάνεται όταν η στέγη κοιτάζει νότια, αλλά και ο νοτιοδυτικός και νοτιοανατολικός προσανατολισμός έχουν πολύ καλά αποτελέσματα. Η ιδανική γωνία κλίσης της στέγης είναι 45 μοίρες, αλλά και με τις 20 μοίρες, η απόδοση του συστήματος είναι καλή. Εάν η γωνία κλίσης της στέγης δε, είναι μικρότερη από 15 μοίρες, υπάρχει η δυνατότητα για τον σχεδιασμό μιας κατάλληλης λύσης για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Κάθε εγκατάσταση είναι προσαρμοσμένη στο εκάστοτε ακίνητο. Το σύστημα SolTech Sigma μπορεί να εγκατασταθεί σε ολόκληρη τη στέγη ή σε ένα τμήμα αυτής, ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του πελάτη.

Όταν μόνο ένα τμήμα της στέγης χρησιμοποιείται ως επιφάνεια ηλιακού συλλέκτη, προσφέρεται στον πελάτη ως λύση η εγκατάσταση των ειδικών γυάλινων κεραμιδιών της SolTech Energy σε ολόκληρη τη στέγη, ώστε το αισθητικό αποτέλεσμα να είναι και ελκυστικό και ομοιόμορφο.

Τα χαρακτηριστικά των κεραμιδιών SolTech Sigma

• Αριθμός κεραμιδιών/μ2: από 8,9 τμχ στη μέγιστη απόσταση δοκαριών

• Πλάτος: 334 χιλ.

• Μήκος: 420 χιλ.

• Βάρος: 3,8 κιλά ανά κεραμίδι

• Φωτοπερατότητα: περ. 90%

• Απόσταση μεταξύ δοκαριών: 340-370 χιλ.

• Υλικό: γυαλί