1 Νοεμβρίου, 2015

Τι κοινο εχουν ο ιδανικος ηλιακος και οι συλλεκτες για το μεγαλυτερο ηλιοθερμικο συστημα στον κοσμο…?

Οι ηλιακοί Solcrafte όπως και οι συλλέκτες έκτασης 36.600 τ.μ. στο σύστημα της Πανεπιστημιούπολης PNUW της Σαουδικής Αραβίας έχουν σχεδιαστεί και κατασκευάζονται 100% στην Αυστρία στο πιο σύγχρονο εργοστάσιο του κόσμου από την εταιρία Kioto Solar, κορυφαίο κατασκευαστή παγκοσμίως στον τομέα ηλιοθερμικών συστημάτων!

Οι Άραβες προτιμούν να μας πουλάνε το πετρέλαιο!

Η Σαουδική Αραβία έχει το 25% των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου. Εδώ και χρόνια όμως είδαν ότι τους συμφέρει να πουλάνε ακριβά το πετρέλαιο και φυσικό αέριο αντί να τα καίνε απερίσκεπτα.

Έτσι φτιάξανε το μεγαλύτερο ηλιοθερμικό πάρκο του κόσμου για ζεστό νερό και θέρμανση σε καινούργια πανεπιστημιούπολη που δημιουργήθηκε το 2010 στο Ριάντ. Οι ηλιακοί συλλέκτες παράγουν την ενέργεια για την οποία θα χρειαζόντουσαν 2.800.000 λίτρα πετρελαίου κάθε χρόνο.

Είναι άκρως συμβολικό το γεγονός ότι το μεγαλύτερο ηλιοθερμικό σύστημα στον κόσμο βρίσκεται στη χώρα με τις μεγαλύτερες εξαγωγές πετρελαίου. Ενώ η τιμή του πετρελαίου, και ως εκ τούτου τα πιθανά έσοδα από τις εξαγωγές, συνεχίζουν να αυξάνονται, η σχεδόν ανεξάντλητη ηλιακή ενέργεια είναι πάντα διαθέσιμη σε χαμηλό κόστος, γεγονός που δεν περνά απαρατήρητο από τους Σαουδάραβες. Από τους Έλληνες?

Οι ειδικοί συλλέκτες για συνθήκες ερήμου για το PNUW project

Οι απαιτήσεις για την συμμετοχή σε ένα τέτοιο έργο ήταν βέβαια πολύ μεγάλες:

Διεθνής διαγωνισμός

Μεγάλη απόδοση

Ακραίες καιρικές συνθήκες

Αντοχή στις αμμοθύελλες

Για τον σχεδιασμό και κατασκευή των συλλεκτών, κλήθηκε για άλλη μια φορά η Αυστριακή τεχνογνωσία: μεγάλοι συλλέκτες FP (10m2) που κατασκευάζονται από την GREENoneTEC (όμιλος της ΚΙΟΤΟ Solar – που ανήκει η Solcrafte και η Solar Energy).

Η Theros και η Kioto Solar (Solcrafte, Solar Energy) έχουν συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας για την Ελλάδα.

 

Ο ιδανικός ηλιακός… Solcrafte Style

Ο Solcrafte Style είναι ο πρώτος συμπαγής ηλιακός με ενσωματωμένο ανοξείδωτο δοχείο ζεστού νερού, ο οποίος είναι κατάλληλος για ποικίλες εφαρμογές.

Το νερό θερμαίνεται απευθείας από τον ήλιο χωρίς απώλειες. Έτσι η ενεργειακή απόδοση είναι σημαντικά μεγαλύτερή από το παραδοσιακά ηλιακά.

Η άριστη απόδοση συνδυάζεται με άψογη αισθητική.

Πλεονεκτήματα για εσάς,

Πιστοποιημένα υψηλή απόδοση.

Διακριτική και μοντέρνα εμφάνιση.

Άριστη ποιότητα υλικών.

Πολύ εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση.

Δεν υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης

Ελάχιστη συντήρηση αφού δεν έχει ανώδιο ή αντιψυκτικό.

Εύκολη μεταφορά, όλα σε ένα κουτί!